Terveydenhoitaja ja hammashoito

Terveydenhoitajalta

Lapsenne ja teidän perheenne terveyden ja hyvinvoinnin seurantaa jatketaan kouluterveydenhuollossa. Tänä lukuvuonna painopistealueena keskitymme tiiviimmin ylipainon ehkäisyyn ja hoitoon.

Uuden asetuksen mukaan (2009) koko ikäluokkaa koskevat terveystarkastukset tehdään tästä eteenpäin joka vuosiluokalle. Tapaamisessa oppilaan kanssa käydään läpi psykososiaalisen hyvinvoinnin lisäksi kasvu ja ryhti sekä tarvittaessa näkö, kuulo ja hemoglobiini.

Laajat terveystarkastukset toteutetaan viidennelle luokalle, johon saamme myös lääkärin mukaan -toteutuvat vasta kevätlukukaudella.

Syksystä -12 aloitetaan laajat terveystarkastukset myös ensimmäiselle luokalle.

Koulun fysioterapeutti on ft. Reetta Hakala. Hänet tavoittaa parhaiten terveyskeskuksesta puh. 050 5151 030.

Kouluterveydenhoitaja on Kankaan koululla yleensä joka viikon keskiviikko klo 9-13.

Minut tavoittaa myös puhelimella 050 5279 021

Sinikka Tumpula, kouluterveydenhoitaja

Hammashoito

Koulu välittää hammashoitolasta kouluun lähetetyt vastaanottoajat oppilaiden kautta huoltajille. Kankaan koululaisten hammashoitopäivä on tiistai, jolloin taksi hakee hammashoitolaan menevät oppilaat koululta. Oppilas saapuu ko. päivänä ajoissa kouluun ja hän ottaa mukaan hammasharjan. Vastaanottoaikaa on noudatettava, vaikka koulussa olisi tavanomaisesta poikkeavaa ohjelmaa (esim. uimahallikäynti). Hammashoitolassa ja taksissa muistetaan hyvät käytöstavat. Jos oppilas ei ole koulussa ko. päivänä, tulee siitä ilmoittaa ajoissa koululle.